• slajd7
  • slajd2
  • slajd1
  • slajd4
  • slajd5
  • slajd6
  • slajd8
  • slajd9
  • slajd10
  • slajd11
  • slajd12
  • slajd13
  • gitara

Papryka marynowana

sobota, 30 lipiec 2016

Papryka czerwona, żółta, zielona w równych ilościach

Zalewa:
4 szklanki wody
3/4 szklanki octu 10%
5 łyżek cukru
1/2 lub 1 łyżka soli

Przyprawy:
ziele angielskie
gorczyca
liść laurowy
oliwa lub olej

Przygotować wysokie słoiki.Paprykę umyć, wykroić gniazda z nasionami .
Pokroić w większe cząstki.
Do każdego słoja dodać po kilka ziaren ziela angielskiego, liścia laurowego,gorczycy.
Ułożyć paprykę naprzemian kolorami, zalać zalewą i na wierzch wlać po 1 łyżce oleju.
Słoiki zakręcić i pasteryzować 10 minut od zagotowania wody.

Nie masz wystarczających uprawnień