• slajd7
  • slajd2
  • slajd1
  • slajd4
  • slajd5
  • slajd6
  • slajd8
  • slajd9
  • slajd10
  • slajd11
  • slajd12
  • slajd13
  • gitara

Papryka z pomidorami

sobota, 30 lipiec 2016

Papryka czerwona, zielona, lub żółta
Pomidory
w.wym. w równych ilościach
olej

Umyć strąki papryki i usunąć gniazda nasienne.
Wrzucić do wrzącej wody, zagotować,
przelać zimną wodą i odsączyć.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki.
Paprykę i pomidory pokroić w krążki.
Układać ciasno w słoikach, najpierw paprykę a następnie pomidory.
Wlać na wierzch po 1 łyżce oleju.
Pasteryzować mniejsze słoje 20 min. większe 30 min.

Tą sałatkę można wykorzystać do Lecza, dodając cebulę i wędlinę oraz przyprawy

Nie masz wystarczających uprawnień