• slajd7
  • slajd2
  • slajd1
  • slajd4
  • slajd5
  • slajd6
  • slajd8
  • slajd9
  • slajd10
  • slajd11
  • slajd12
  • slajd13
  • gitara

Zupa grzybowa - Wigilijna

sobota, 30 lipiec 2016

5 dag suszonych grzybków
duża porcja włoszczyzny
kilka ziaren pieprzu
sok z cytryny
sól

Grzybki namoczyć, najlepiej na noc.
Ugotować wywar z włoszczyzny z dodatkiem soli i pieprzu.
Gdy warzywa będą miękkie przecedzić i na tym wywarze ugotować namoczone uprzednio grzybki.
Gdy grzybki będą miękkie, przelać zupę przez sitko.
Doprawić odrobiną soku z cytryny i solą,
Podawać z łazankami lub uszkami.

Pokrojone w paseczki grzybki można dodać do zupy, lub zużyć na farsz do uszek.

Nie masz wystarczających uprawnień