• slajd7
  • slajd2
  • slajd1
  • slajd4
  • slajd5
  • slajd6
  • slajd8
  • slajd9
  • slajd10
  • slajd11
  • slajd12
  • slajd13
  • gitara

Kapusta z pieczarkami

sobota, 30 lipiec 2016

50 dag kiszonej kapusty
1 i 1/2 szklanki wody
1 cebula
1/2 łyżeczki kminku
3 łyżki oleju
5 dag masła
50 dag pieczarek
pieprz

Zalać kapustę wrzącą wodą dodać kminek i gotować pod przykryciem 30 minut.
Pieczarki pokroić w paski, cebulę w kostkę i przesmażyć na oleju.
Do kapusty dodać pieczarki, masło i pieprz, Gotować jeszcze ok. 10 minut do odparowania nadmiaru wody.

Kapustę  kwaszoną wigilijną można przyrządzić także z suszonymi grzybkami które należy przedtem wymoczyć.

Nie masz wystarczających uprawnień