• slajd7
  • slajd2
  • slajd1
  • slajd4
  • slajd5
  • slajd6
  • slajd8
  • slajd9
  • slajd10
  • slajd11
  • slajd12
  • slajd13
  • gitara

Ryba po grecku

sobota, 30 lipiec 2016

1,5 kg ryby (mogą być filety)
3 duże marchewki
2 pietruszki
por
seler
3 cebule
o,5 szklanki oleju
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka mielonej papryki
2 liście laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
sok z cytryny
cukier, sól

Jarzyny umyć, oczyścić, zetrzeć na grubych oczkach tarki lub pokroić w paski.
Włożyć do rondla z mocno rozgrzanym olejem, podlać kilkoma łyżkami wody,
dodać liście laurowe,ziele angielskie, cukier, sól i dusić na wolnym ogniu
15 minut.następnie dodać koncentrać pomidorowy,
3 łyżki wody i gotować następne 10 minut.
Przyprawić sokiem z cyryny i mielona papryką.
Rybę umyć podzielić na porcje, posolić i panierować w jajku i w mące.
Upiec na oleju.Przestudzoną, układać w naczyniu, przekładając jarzynami.
Podawać na zimno z białym pieczywem.

Nie masz wystarczających uprawnień