• slajd7
  • slajd2
  • slajd1
  • slajd4
  • slajd5
  • slajd6
  • slajd8
  • slajd9
  • slajd10
  • slajd11
  • slajd12
  • slajd13
  • gitara

Karp smażony

sobota, 30 lipiec 2016

2 średnie karpie
2 duże cebule
masło
mąka
jajko
bułka tarta
sól i pieprz naturalny

Karpie patroszymy, dzielimy na dzwonka, obkładamy pokrojoną w krążki cebulą odkładamy w chłodne miejsce np. do lodówki, na kilka godzin.
Po tym czasie pozbywamy się nadmiaru cebuli, lekko płuczemy,solimy i piepszymy,następnie panierujemy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy na wolnym ogniu na maśle, na rumiano.

Karpia możemy też smażyć obtoczonego jedynie w mące.

Nie masz wystarczających uprawnień