• slajd7
  • slajd2
  • slajd1
  • slajd4
  • slajd5
  • slajd6
  • slajd8
  • slajd9
  • slajd10
  • slajd11
  • slajd12
  • slajd13
  • gitara

Cukinia z pieczarkami

sobota, 30 lipiec 2016

1 cukinia
4-5 pomidorów,
2 cebule
10 dag pieczarek
4 łyżki oleju
3 dag masła
1 płaska łyżka mąki
2 jajka
1 szklanka śmietany
sól, pieprz, koper

Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem, można także wyłożyć paskami wędzonego boczku.
Cukinię obrać pokrajać w plastry grub 1 cm.
Obsamyżyć plastry na oleju.
Pomidory pokroić w krążki.
Pieczarki pokroić drobno i przesmażyć z cebulą.
W naczyniu układać na przemian cukinie, pomidory i pieczarki na wierzchu ułożyć cukinie.
Każdą warstwę posypać solą i pieprzem.
Stopiony tłuszcz wymieszać z mąką, rozprowadzić śmietaną,
zagotować i przyprawić do smaku.Po lekim przestudzeniu
dodać rozbełtane jajka i zalać warzywa sosem, zapiec w piekarniku.

Nie masz wystarczających uprawnień