• slajd7
  • slajd2
  • slajd1
  • slajd4
  • slajd5
  • slajd6
  • slajd8
  • slajd9
  • slajd10
  • slajd11
  • slajd12
  • slajd13
  • gitara

Szybka kolacja - (przepis Reginy)

sobota, 30 lipiec 2016

Szynka
pieczarki
cebula
ser żółty, Gouda lub inny do zapiekanek
sól, pieprz,ketchup

Pieczarki usmażyć na maśle z cebulką, przyprawić solą i pieprzem.
Ser pokroić na grubsze plastry lub zetrzeć na tarce.
Na plastry szynki grubości ok. 3-4 mm nałożyć pieczarki i przykryć je plastrem sera.
Zapiec w piekarniku do rozpuszczenia sera.
Przed podaniem polać ketchapem.
Podać z chlebem posmarowanym masłem.

Podobnie można przyrządzić tą ciepłą przekąskę na kromce chleba tostowego kładąc plaster szynki, krążek ananasa i ser żółty.

Nie masz wystarczających uprawnień