• slajd7
  • slajd2
  • slajd1
  • slajd4
  • slajd5
  • slajd6
  • slajd8
  • slajd9
  • slajd10
  • slajd11
  • slajd12
  • slajd13
  • gitara

Kapusta pekińska, kiszona

sobota, 30 lipiec 2016

1 kg kapusty pekińskiej
sól, kminek
wywar z gotowanych ziemniaków.

Kapustę umyć, osączyć z wody, drobno poszatkować, wymieszać w misce z solą i kminkiem.
Gdy wydzieli się sok kapustę przełożyć do kamiennego garnka, ucisnąć i zalać odcedzonym wywarem z gotowania ziemniaków.
Na drugi dzień przycisnąć kapustę talerzykiem i obciążyć np. słojem z wodą.
Pozostawic w ciepłym miejscu na kilka dni do zakiszenia.
Używać zaraz na surówkę lub do gotowania.

Nie masz wystarczających uprawnień