Sałatka z tuńczyka, ryżu i kukurydzy
piątek, 29 lipiec 2016
Składniki:
1 puszka tuńczyka w kawałkach - w oleju
1 woreczek ryżu,
1 puszka kukurydzy,
3 duże ogórki konserwowe,
1/2 średniej cebuli,
majonez (2-3 łyżki wg. uznania), sól, pieprz, curry, przyprawa do ryżu
Z tuńczyka odlać olej i podzielić go na mniejsze części. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem przyprawy do ryżu (nie koniecznie), a następnie ostudzić. Ogórki konserwowe i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyć, dodać sól, pieprz i curry a następnie majonez i wymieszać. Sałatkę podawać z pieczywem. Podane składniki wystarczą, na 6-8 porcji. Wszystkim zwolennikom tuńczyka i nie tylko życzę smacznego :)