• slajd7
  • slajd2
  • slajd1
  • slajd4
  • slajd5
  • slajd6
  • slajd8
  • slajd9
  • slajd10
  • slajd11
  • slajd12
  • slajd13
  • gitara

Zupa z dyni

piątek, 29 lipiec 2016

4 szklanki dyni pokrojonej w kostkę
1 duża cebula, lub por
1 kostka rosołu z indyka lub z kurczaka
1 szklanka mleka.
2- 3 ząbki czosnku, pieprz, sól.
oliwa z oliwek.

Cebulę pokroić w piórka, dynię w kostkę i to wszystko podsmażyć na oliwie, dodać kostki rosołowe, rozpuszczone we wrzątku (ok. 3 szklanek), ząbki czosnku i gotować do miekkości dyni. Wlać 1 szkl. mleka.Wszystko zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Do zupy podać grzanki potarte czosnkiem lub groszek ptysiowy.

Zupa jest wyśmienita i bardzo pożywna.

Nie masz wystarczających uprawnień