• slajd7
  • slajd2
  • slajd1
  • slajd4
  • slajd5
  • slajd6
  • slajd8
  • slajd9
  • slajd10
  • slajd11
  • slajd12
  • slajd13
  • gitara

Rolada z ryby

sobota, 30 lipiec 2016

1kg filetów rybnych,
2litry wywaru z włoszczyzny
czerstwe bułki
szklanka mleka
cebula
łyżka margaryny
6 jaj
pieprz, sól

Cebulę pokroić i udusić na margarynie. Filety pół godziny namoczyć w mleku, następnie zemleć w maszynce z namoczoną i odciśniętą bułką oraz z podsmażoną cebulą. Do masy dodać dwa surowe jaja, sól, pieprz, wymieszać. Połowę masy przełożyć do formy, wysmarowanej tłuszczem. Ułożyć ugotowane jajka i przykryć pozostałą masą rybną. Na wierzhu położyć krążki cebuli i wiórki masła. Upiec w piekarniku. Podawać z sosem chrzanowym.

Nie masz wystarczających uprawnień