• slajd7
  • slajd2
  • slajd1
  • slajd4
  • slajd5
  • slajd6
  • slajd8
  • slajd9
  • slajd10
  • slajd11
  • slajd12
  • slajd13
  • gitara

Schab ze śliwką lub morelą

sobota, 30 lipiec 2016

schab bez kości
śliwki suszone lub morele
sól
kminek
tłuszcz

Umyte mięso natrzeć solą, przez środek zrobić nożem otwór i wcisnąć śliwki lub morele. Zostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Następnie zalać wrzątkiem na 15 minut. Naczynie do pieczenia natrzeć tłuszczem, ułożyć schab i posypać kminkiem. Piec w dość gorącym piekarniku, polewając z wierzchu tłuszczem i w miarę potrzeby dolewając po trochu wody. Gdy schab zacznie mięknąć- zmniejszyć nieco temperaturę i dopiec. Podawać, pokrojony w plastry.

Zamiast suszonych śliwek można użyć suszonych moreli.

Nie masz wystarczających uprawnień