• slajd7
  • slajd2
  • slajd1
  • slajd4
  • slajd5
  • slajd6
  • slajd8
  • slajd9
  • slajd10
  • slajd11
  • slajd12
  • slajd13
  • gitara

Zupa cebulowa

sobota, 30 lipiec 2016

3-4 cebule
1 łyżka masła
2 łyżki mąki
1 łyżka sosu do pieczeni (w proszku)
1/2 szklanki bialego wytrawnego wina (niekoniecznie)
woda, sól, pieprz, natka pietruszki

Cebulę kroimy w talarki i przesmażamy na maśle, na wolnym ogniu. Po podsmażeniu na złoty kolor dodajemy 2 łyżki mąki i wlewamy wodę. Gotujemy do miękkości, następnie zupę miksujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem i łyżką sosu do pieczeni. Na koniec wlewamy białe wytrawne wino.

Nie masz wystarczających uprawnień