• slajd7
  • slajd2
  • slajd1
  • slajd4
  • slajd5
  • slajd6
  • slajd8
  • slajd9
  • slajd10
  • slajd11
  • slajd12
  • slajd13
  • gitara

Rolady z wołowiny

sobota, 30 lipiec 2016

1kg wołowiny zrazowej
boczek
ogórek kiszony
cebula
musztarda
pieprz
sól
mąka do obtoczenia i olej do obsmażenia

Wołowinę kroimy w plastry,rozbijamy tłuczkiem moczonym w wodzie, na cieńkie płaty.
Płaty solimy i pieprzymy, smarujemy musztardą.
Przygotowujemy farsz; boczek, cebulkę i ogórki kroimy w kostkę.
Nakladamy farsz na mięso i zwijamy w roladę.
Spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy bawełnianą nitką.
Obsmażamy na oleju , nastepnie wlewamy trochę wrzącej wody i dusimy do miękkości.
Wczasie duszenia uzupełniamy wyparowaną wodę.

Nie masz wystarczających uprawnień