• slajd7
  • slajd2
  • slajd1
  • slajd4
  • slajd5
  • slajd6
  • slajd8
  • slajd9
  • slajd10
  • slajd11
  • slajd12
  • slajd13
  • gitara
×

Uwaga

Could not instantiate mail function.

Szarlotka Oli

sobota, 30 lipiec 2016

1 biszkopt
mus jabłkowy, podgrzany
2 galaretki cytrynowe
0,5 l śmietany, kremówki
2 łyżki cukru
1 łyżkę żelatyny

Upiec biszkopt.
Mus jabłkowy podgrzać i wsypać do niego 2 galaretki cytrynowe. Całość wymieszać.
Następnie ubić śmietanę, dodając pod koniec ubijania 2 łyżki cukru pudru.
Zelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie i dodać do śmietany.
Na ciasto biszkoptowe wyłożyć mus jabłkowy i na to warstwę śmietany.

Ta szarlotka jest rewelacyjna, smaczna i szybka do zrobienia.

Nie masz wystarczających uprawnień