• slajd7
  • slajd2
  • slajd1
  • slajd4
  • slajd5
  • slajd6
  • slajd8
  • slajd9
  • slajd10
  • slajd11
  • slajd12
  • slajd13
  • gitara

Szarlotka z kokosem

sobota, 30 lipiec 2016

20dag margaryny
30dag mąki, krupczatki
1 żółtko i 1 całe jajko
1 łyżka cukru pudru
cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
przecier z jabłek ok. 1/2kg,
cynamon
piana z 4 białek
1/2 szklanki cukru do białek
15dag wiórków kokosowych

Z margaryny, mąki, żółtka i jajka, cukru pudru i waniliowego, oraz proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce, pokroić na plastry i wylepić formę, uprzednio wysmarowaną i wysypaną bułką tartą. Na ciasto wyłożyć przecier z jabłek przyprawiony cynamonem. Ubić pianę z 4 białek i pod koniec ubijania dodać 1/2 szklanki cukru i wiórki kokosowe,wymieszać. Masę wyłożyć na jabłka. Upiec w temp.180st. około 45 minut', 'Do przecieru z jabłek można dodać rodzynek i orzechów uprzednio pokrojonych.

Nie masz wystarczających uprawnień