• slajd7
  • slajd2
  • slajd1
  • slajd4
  • slajd5
  • slajd6
  • slajd8
  • slajd9
  • slajd10
  • slajd11
  • slajd12
  • slajd13
  • gitara

Biszkopt

sobota, 30 lipiec 2016

5 jaj
1 szklanka cukru,cukier waniliowy
1 szklanka mąki tortowej i 1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 budyń waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Żółtka odzielić od białek. Białka ubić mikserem na pianę wsypując pod koniec ubijania cukier i cukier waniliowy. Dodać żółtka i po trochu wsypywać mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia. Mieszać ostrożnie drewnianą łopatką, nie używać miksera. Ciasto wlać do tortownicy, którą należy wysmarować i wysypać tartą bułką. Wyrównać, i upiec w temp.ok.150st ok.45 minut.

Ten biszkopt zawsze się udaje i jest świetny na tort

Nie masz wystarczających uprawnień