• slajd7
  • slajd2
  • slajd1
  • slajd4
  • slajd5
  • slajd6
  • slajd8
  • slajd9
  • slajd10
  • slajd11
  • slajd12
  • slajd13
  • gitara

Fasolka szparagowa, pasteryzowana

sobota, 30 lipiec 2016

3kg fasolki szparagowej
0,5 dag kwasku cytrynowego

Fasolkę szparagową umyć, obciąć końce, następnie zblanszować w osolonym wrzątku obgotowując ok. 3 minut i przelać zimną wodą.
Słoje umyć i układać fosolkę ściśle tak aby było jak najmnie wolnych przestrzeni.
Wodę przegotować, dodać kwasek cytrynowy i goracą zalać fasolkę.
Pasteryzować 1 litrowe słoiki 1 godzinę a po 48 godzinach powtórzyć pasteryzację gotując jeszcze 1/2 godziny.Mniejsze słoje odpowiednio krócej.

Fasolkę można także pokroić na kawałki.

Nie masz wystarczających uprawnień