• slajd7
  • slajd2
  • slajd1
  • slajd4
  • slajd5
  • slajd6
  • slajd8
  • slajd9
  • slajd10
  • slajd11
  • slajd12
  • slajd13
  • gitara

Fasola szparagowa w przecierze pomidorowym

sobota, 30 lipiec 2016

Dowolna ilość fasolki szparagowej
Przecier pomidorowy

Fasolę szparagową zieloną lub żółtą włożyć do wrzącej wody na około 8 minut, potem odcedzić i pokroić na kawałki długości 1,5 -2 cm.
Ułożyć w czystych słojach i zalać przecierem pomidorowym.Pasteryzować słoje około 30 minut.

Tak przygotowaną fasolę wystarczy zimą podprawić zasmażką z dodatkiem cebuli i pokrojonej w krążki kiełbasy i będzie znakomite danie na obiad lub kolację.

Nie masz wystarczających uprawnień