• slajd7
  • slajd2
  • slajd1
  • slajd4
  • slajd5
  • slajd6
  • slajd8
  • slajd9
  • slajd10
  • slajd11
  • slajd12
  • slajd13
  • gitara

Indyk dietetyczny, w sosie imbirowo-miodowo-czosnkowym

sobota, 30 lipiec 2016

SOS:

300ml wody
2-3 łyżki miodu
sok z cytryny
korzeń imbiru
czosnek

INDYK:

filet z indyka
olej
sos do pieczeni

SOS:
Wszystkie składniki, zagotować w rondlu.

INDYK:
Mięso pokroić w paski, w poprzek włókien, posolić i obsmażyć na oleju, z obu stron, do lekkiego zrumienienia. Wlać przygotowany sos i dusić do miękkości mięsa. Na koniec zagęścić sosem do pieczeni rozmieszanym w zimnej wodzie.

Taki indyk jest na pewno wyśmienity, a do tego dietetyczny !

Nie masz wystarczających uprawnień