• slajd7
  • slajd2
  • slajd1
  • slajd4
  • slajd5
  • slajd6
  • slajd8
  • slajd9
  • slajd10
  • slajd11
  • slajd12
  • slajd13
  • gitara

Surówka z selera

sobota, 30 lipiec 2016

1 duży seler
2 jabłka
1 cytrynę
10dag łuskanych orzechów włoskich
sól. odrobina pieprzu i cukru
1/2 szklanki oleju sałatkowego.

Seler umyć, obrać i utrzeć na drobnej,  jarzynowej tarce. Skropić sokiem z cytryny. Zetrzeć jabłko i posiekać dość grubo orzechy. Składniki wymieszać. Sporządzić sos: Do słoiczka wlać olej, wcisnąć sok z cytryny, zakręcić wieczko i energicznie pomieszać. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Polać sałatkę i przybrać np. listkami pietruszki.

Nie masz wystarczających uprawnień